Hoe werkt huizenoppassite.nl?

Ben je op zoek naar oppas voor huis, tuin en/of dieren die in de woning verblijft? Of ben je op zoek naar een oppasadres in Nederland, of daarbuiten? Dan zit je hier goed. Huizenoppassite.nl is de plek waar oppassers en oppaszoekers elkaar kunnen vinden.

Wat biedt huizenoppassite.nl?

Huizenoppassite.nl maakt het mogelijk elkaar te vinden. Wij hebben verder geen rol in die koppeling. Hierdoor kunnen wij het gebruik van de website voor een laag bedrag aanbieden. Je hebt zelf in de hand wie je benadert en wie er komt oppassen, met als voordeel dat je zelf kan bepalen wie er in je huis komt.

Hoe werkt de website?

Als je niet op de website geregistreerd bent, kun je zoeken naar oppassers en oppasadressen. Om contact te leggen met een oppasser of oppasadres, moet je lid zijn van huizenoppassite.nl. Lid worden kan door je te registreren, dit kost €20,- per jaar.

Als je geregistreerd bent kan je
  • onder elke oproep rechtstreeks een bericht sturen naar het oppasadres of de oppasser
  • zelf een oproep plaatsen

Hiervoor is het nodig om een profiel te maken, zodat de andere partij een beeld kan krijgen van wat je zoekt en te bieden hebt, om zo aan te voelen of het een goede match is.

Hoe groot is de kans op het vinden van een oppasser of oppasadres?

Dat hangt van meerdere dingen af, maar heel belangrijk hierbij is je oproep en het eerste bericht dat je stuurt. Zorg ervoor dat je duidelijk aangeeft wie je bent, wat je zoekt en wat je te bieden hebt, en dat er duidelijke foto's in je oproep staan. Verder hangt de populariteit van een oppasadres ook erg af van de praktische eigenschappen van een oppasadres, bijvoorbeeld om wat voor soort woning gaat het, wat is de locatie en hoeveel en welke dieren moeten er verzorgd worden.


Voor een grotere kans op succes, lees onze

Hoe betrouwbaar zijn de oppassers en oppasadressen op huizenoppassite.nl?

Over het algemeen zijn de oppassers en oppasadressen oprecht en zijn er veel goede ervaringen. Om inzicht te geven in de ervaringen met oppassers en oppasadressen, heeft de huizenoppassite een review-systeem. Als een oppassers of oppasser reviews heeft, kun je deze na inloggen onder de oproep vinden.

Wij doen zelf geen controle naar de betrouwbaarheid van de ingeschreven oppassers en oppasadressen. Bij ernstige of herhaaldelijk klachten zullen wij de desbetreffende persoon blokkeren, maar de betrouwbaarheid van de oppassers zul je zelf moeten inschatten.

Onze ervaring is dat beide partijen tevredener zijn over de oppaservaring als er een goede persoonlijke klik is. Wij adviseren daarom ook om altijd de potentiële oppassers van tevoren te ontmoeten en referenties te vragen. Voor de oppasperiode van start gaat, kun je eventueel samen een afsprakenformulier invullen.

Wat is huizenoppas?

Huizenoppassite.nl is bedoeld voor aanbod en aanvraag van huizenoppas, maar wat is huizenoppas precies? Voor de huizenoppassite gelden onderstaande richtlijnen.
Huizenoppassite is bedoeld voor oppas op huis, tuin en/of dieren
  • terwijl de eigenaar van het huis niet aanwezig is, met uitzondering van eventueel een korte overlappende periode om de oppas-werkzaamheden over te dragen aan de oppasser
  • de duur van werkzaamheden horen bij oppas voor huis, tuin en/of dieren en binnen ongeveer drie uur per dag vallen

Huizenoppassite is niet bedoeld voor oppas waarbij

  • eigenaar of inwoner(s) van het oppasadres zelf thuis blijven. Afgezien van een eventuele korte overdrachtsperiode.
  • meer dan een billijk bedrag wordt gevraagd voor elektra, gas en water
  • meer onbetaald werk verricht moet worden dan alleen oppas-werkzaamheden.
    Bijvoorbeeld werk waarvoor de huiseigenaar geld krijgt, zoals verhuur en schoonmaak van een vakantiewoning.

Hulp aan huis/boerderij zonder dat je weg gaat?

Ben je als huiseigenaar op zoek naar mensen die je kunnen helpen terwijl je thuis bent, of die meer dan alleen oppas-werkzaamheden moeten uitvoeren? Dan verwijzen we je door naar:

https://www.workaway.info
https://www.helpx.net
http://wwoof.net